Hur mycket kan du tjäna som franstekniker?

De flesta fransstylist är egenföretagare, vilket innebär att de bestämmer sina egna timmar och arbetstider.


Det är därför det är så stor skillnad i inkomst för dessa proffs! Många tjänar mellan 500 000 - 750 000 SEK per år beroende på den erfarenhet du har och hur många kunder som kommer in genom din dörr en viss dag eller vecka.

Det är mycket som går till att upprätthålla en verksamhet – från betala hyra för att köpa förnödenheter till kunder – vilket måste beaktas.

Relationer som franstekniker till kunder

Men eftersom du jobbar med kunder som kommer tillbaka för påfyllning var 3-4 vecka är det en särskilt bra affär! Du får möjlighet att bygga starka relationer som du kanske inte skulle kunna göra på samma sätt om du till exempel gjort PMU-bryn.

Där kunderna kommer en gång kan det också ta riktigt lång tid innan man ser samma kund igen.

Därför finns det också många möjligheter, men det handlar framför allt om hur du som franstekniker kan skapa MEST värde för dina kunder och bygga de bästa relationerna.

Vilka är de bästa sätten att tjäna pengar som fransstylist?

Det finns ingen standard när det kommer till hur mycket du potentiellt kan tjäna som fransstylist. Det beror på många parametrar som var du bor, upplevelsemässigt. Produkter du använder och hur länge dina kunders fransar håller.

Gör du det för pengarna eller för att du brinner för det?

Det är många som tror att frans stylist är ett sätt att "bli rik snabbt", men det är allt annat än det! Första tiden man jobbar får man faktiskt för vad som motsvarar en nettolön som 15-åring... Ja... Så lågt kan det vara. Men med tiden bygger man upp en kundportfölj.


Byggt på dina kunskaper, med en blandning av kärlek till yrket och fransar. Då kan du verkligen komma långt! Ja, man kan verkligen bygga en rimlig verksamhet som franstekniker om man lyckas ta sig "över andra sidan".

Här har du säkert 1-2 års erfarenhet, du vet vilket lim du kan arbeta med. Du kanske också vet vilka behandlingar du älskar att göra! Och vilka är du inte så sugen på att göra...

Därför är det inte helt omöjligt att tjäna 500 000 + per år på HELTID som franstekniker.

Du måste bara ta dig igenom den svåra perioden också. Men brinner du för ämnet så ser du det som en möjlighet att utveckla dig själv och din verksamhet.

Viktigast av allt. Att vara sin egen chef.


You may also like

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post